17Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
trusis sviests cepšanai250 mlbuljons1 selerijas kāts1 sīpols2 ĒKsinepes150 mlsaldais krējums MARINĀDEI:8 ĒKbaltvīna etiķis8 ĒKolīveļļa200 mlsausais baltvīns8 kadiķogas3 ķiploka daiviņas pēc garšasKajēnas pipari pēc garšassāls1 TKtimiāns1 ĒKmedus
Pagatavošana
1
Trusi sadala gabalos. Gatavo marinādi, cepamajā traukā sajaucot baltvīna etiķi, olīveļļu, medu, timiānu, kadiķogas, baltvīnu, sasmalcinātus ķiplokus, kajēnas piparus, sāli.
2
Truša gabaliņus uz straujas uguns pannā apcep sviestā viegli dzeltenbrūnus un liek marinādē uz 6-8 stundām, ik pa laikam apgrozot.
3
Sīpolu un selerijas kātu nomizo, sīki sakapā, apcep sviestā, pievieno trusim, pievieno buljonu.
4
Liek trauku cepeškrāsnī un, uzliekot tam vāku, cep 170–180°C aptuveni stundu, tad noņem vāku, iemaisa saldo krējumu, kas sajaukts ar sinepēm un vēl minūtes 15–20 cep, apbrūninot no augšas.
Iesūtīja: Lilu
Ārstnieciskais uztursBuljonsKajēnas pipariOlīveļļaKadiķogasSelerijasSinepesTruša gaļaTimiānsBaltvīnsBaltvīna etiķis
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit