sinepju mērcē sautēts trusis gaļa sautējums ēdiens
Foto: Shutterstock
Saldā krējumā un sinepju mērcē sutināts trusis – mīksts un garšīgs.
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

trusis sviests cepšanai250 mlbuljons1 selerijas kāts1 sīpols2 ĒKsinepes150 mlsaldais krējums MARINĀDEI:8 ĒKbaltvīna etiķis8 ĒKolīveļļa200 mlsausais baltvīns8 kadiķogas3 ķiploka daiviņas pēc garšasKajēnas pipari pēc garšassāls1 TKtimiāns1 ĒKmedus

Pagatavošana

1

Trusi sadala gabalos. Gatavo marinādi, cepamajā traukā sajaucot baltvīna etiķi, olīveļļu, medu, timiānu, kadiķogas, baltvīnu, sasmalcinātus ķiplokus, kajēnas piparus, sāli.

2

Truša gabaliņus uz straujas uguns pannā apcep sviestā viegli dzeltenbrūnus un liek marinādē uz 6-8 stundām, ik pa laikam apgrozot.

3

Sīpolu un selerijas kātu nomizo, sīki sakapā, apcep sviestā, pievieno trusim, pievieno buljonu.

4

Liek trauku cepeškrāsnī un, uzliekot tam vāku, cep 170–180°C aptuveni stundu, tad noņem vāku, iemaisa saldo krējumu, kas sajaukts ar sinepēm un vēl minūtes 15–20 cep, apbrūninot no augšas.

Iesūtīja: Lilu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!