90Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1.5 kgsvaiga karpa1 sīpols250 mlvīna etiķis1 lauru lapa1 TKsāls MĒRCEI:1 selerijas sakne1 burkāns100 gsmalcinātas medus piparkūkas0.5 ltumšais alus3 ĒKmandeļu skaidiņas3 ĒKrozīnes3 ĒKsviests200 mlsauss sarkanvīns rīvēta citrona miziņa
Pagatavošana
1
Zivi izķidā, noskalo aukstā, tekošā ūdenī un sadala filejās.
2
Karpas gabaliņus liek zemā, platā kastrolī, pārlej ar etiķi, pievieno smalki sagrieztu sīpolu, lauru lapas, sāli un piparus un ļauj iemarinēties aptuveni pusstundu.
3
Tikmēr gatavo mērci.
4
Burkānu un selerijas sakni sagriež salmiņos, pievieno citrona miziņu un krustnagliņas, pārlej ar ūdeni. Pievieno nedaudz sāli. Visu vāra uz lēnas uguns aptuveni 40 minūtes.
5
Virumu nokāš caur sietu. Buljonu lej pannā, kurā jau atrodas mandeļu skaidiņas, rozīnes, smalcinātās piparkūkas un alus. Visu uzvāra un pārlej karpu.
6
Zivi sautē uz lēnas uguns aptuveni 20 minūtes. Īsi pirms gatavošanas beigām virumam pievieno sarkanvīnu.
PusdienasVakariņasPoļu nacionālā virtuveKarpaLauru lapasMandelesPiparkūkasSarkanvīnsSelerijasZivju un jūras produktu ēdieniRozīnesVīna etiķisTumšais alus
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit