Foto: iStock
Vīns ēdienam piešķir ne tikai īpašas garšas nianses, bet arī paātrina gatavošanas gaitu, piemēram, gaļa izcepsies ātrāk. Ļaujies eksperimentam, pagatavo pusdienās vai vakariņās sulīgo cūkgaļas karbonādes steiku baltvīna un timiāna marinādē!
180Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 kgcūkgaļas karbonāde300 mlsauss baltvīns2 sīpoli1 ĒKkaltēts oregano1 ĒKkaltēts timiāns2 ĒKcitrona sula malti melnie pipari, sāls svaigs rozmarīns olīveļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Cūkgaļas karbonādi (gaļa būs vēl sulīgāka, ja izvēlēsies kakla karbonādi) sagriež pusotru centimetru biezās šķēlēs. Sīpolus nomizo un sagriež pusapļos.

2

Gaļu liek bļodā, pāri kārto sīpolu pusapļus, pāris rozmarīna zariņus un pārlej ar vīnu. Trauku atstāj vēsā vietā uz pāris stundām.

3

Pirms cepšanas gaļu izņem no marinādes, nosusina ar papīra dvieli, pārkaisa sāli, piparus, oregano un timiānu.

4

Steikus cep sakarsētā olīveļļā piecas minūtes no abām pusēm. Kad gatavi, pārslaka ar citrona sulu. Pasniedz ar gaisīgu kartupeļu biezeni un svaigajiem salātiem vai tvaicētiem dārzeņiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!