Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ābolus nomazgā, izgriež serdes un bojātās daļas.
Palielā katlā liek ābolus, pārlej ar ūdeni, lai tas pilnībā nosegtu augļus. Vāra uz lēnas uguns, līdz āboli ir mīksti un sāk šķīst.
Vārītos ābolus izberž caur sietu. Biezeni nosver un liek atpakaļ katliņā, pievienojot tikpat daudz cukura, 2 ēdamkarotes malta kanēļa un apelsīna miziņu. Masu karsē uz lēnas uguns, līdz cukurs izkusis. Ja vēlies, lai marmelāde būtu ar gaišākiem lāsumiņiem, daļu biezeņa pievieno vārīšanās beigās.
Turpina vārīt uz lēnas uguns līdz pat pusotrai stundai, līdz masa kļuvusi pavisam bieza. Ik pa laikam ābolu biezeni samaisa, neļaujot tam piedegt pie katla dibena.
Gatavo ābolu "siera" masu lej garenā traukā un ļauj sacietēt. Kad masa sacietējusi, to izkrata no trauka, ietin pārtikas plēvē vai sviestpapīrā un glabā vēsā, sausā vietā.
Izcili garšo ar biskvīta cepumiem vai grauzdētu maizīti!