Aikāgaršo!
Izcils šefpavārs prot ne tikai pagatavot gardu maltīti, bet arī gudri iepirkties. Šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka pagatavot plovu ar vistas fileju un kariju visai ģimenei. Sātīgā maltīte izmaksās vien piecus eiro.
45Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gvistas fileja15 gkarijs2 sīpoli2 burkāni1 ķiploks400 ggargraudu rīsi200 gsaldēti zaļie zirnīši 'Rimi' eļļa cepšanai šķipsnasāls

Pagatavošana

1

Notīra burkānus un sīpolus.

2

Burkānus sarīvē, sīpolus smalki sagriež.

3

Uz pannas sakarsētā eļļā apcep sīpolus, burkānus un sautē 5 minūtes.

4

Klāt pievieno gabalos sagrieztu vistas fileju un sautē kopā ar dārzeņiem.

5

Pannas saturu pārliek katliņā, pievieno kariju, gargraudu rīsus un šķipsniņu sāls.

6

Pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai ūdens pārklātu rīsus apmēram 1 cm biezā kārtā.

7

Kad ūdens sāk vārīties, uzliek katlam vāku un samazina temperatūru līdz minimumam, ļauj sautēties, nemaisa.

8

Vāra plovu apmēram 25 minūtes.

9

Kad rīsi mīksti, pievieno zirnīšus, atstāj uzbriest uz 5 minūtēm un kārtīgi samaisa.

Ideja! Plovam var pievienot arī dažādas sēklas, piemēram, ķirbju vai saulespuķu. Savukārt krējuma vietā pamēģini jogurtu bez piedevām, kas bagātināts ar svaigiem, sakapātiem zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!