Kristaps ir pirmais pavārs no Latvijas, kurš mācījies slavenajā kulinārijas institūtā Institute Paul Bocuse Francijā.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Šalotes sīpolus apcep olīveļļā, nepārtraukti maisot. Sīpoliem jāpaliek viegli caurspīdīgiem.
Pieber klāt makaronus un turpina maisīt, lai tie viegli apcepas. Pielej klāt baltvīnu un turpina maisīt, līdz vīns iztvaiko.
Pirms makaronu gatavošanas ir jābūt sagatavotam buljonam bez garšvielām. To pa nelielam kausiņam lej klāt pie makaroniem, visu laiku maisot. Kad buljons iztvaiko, lej klāt nākamo kausiņu.
Kad makaroni sāk kļūt mīksti, ber klāt melnās mīdijas, turpinot maisīt un pēc vajadzības papildinot ar buljonu. Karsē tik ilgi, līdz makaroni kļūst "al dente": mīksti, bet stingri.
Paralēli olīveļļā apcep notīrītas tīģergarneles kopā ar ķiplokiem, timiānu un rozmarīnu, pievienojot arī sviestu. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.
Makaroniem pārkaisa rīvētu cieto sieru, pievieno sviestu un kapātus zaļumus, kārtīgi samaisa.
Liek šķīvjos, pa virsu kārtojot garneles un uzberot papildu sieru un zaļumus.
Lai labi garšo!