Ātri pagatavojama rīsu un kokosriekstu piena pudiņa recepte, ko piedāvā veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo!" šefpavārs Normunds Baranovskis.
45Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
80 gapaļgraudu rīsi 'Rimi'1 ĒKbrūnais cukurs120 mlkokosa piens1 ĒKcitrona sula DEKORAM:1 ĒKpūdercukurs2 saujasvaigas ogas

Pagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 160°C.

2

Uzvāra kokosa pienu kopā ar cukuru un citrona sulu, paralēli noskalojot rīsus.

3

Rīsus ber pudiņa trauciņos līdz pusei.

4

Rīsiem pārlej uzvārīto kokosa pienu, tā, lai tas pilnībā segtu rīsus, atstājot vēl 1 cm augstu "rezervi".

5

Pārsedz trauciņus ar vāku un cep cepeškrāsnī 15 – 20 minūtes.

6

Kad gatavs, noņem vāciņu, pārkaisa ar pūdercukuru. Ja cepeškrāsns atbalsta grila funkciju, ieslēdz un nedaudz apdedzina pūdercukuru.

Pudiņu pasniedz ar svaigām ogām.

Ieteikums! Pagatavo rīsu pudiņu, izmantojot citus citrusaugļus, cukura vietā liec medu vai bērzu, kļavu sīrupu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!