Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavošana sākas ar to, ka uz kādu stundu, pusotru iemērc grūbas, pēc izmērcēšanas tās nokāšot.
Kad tas izdarīts, karsē buljonu, smalki sakapā un apcep sviestā sīpolus.
Ber dziļā pannā vai katlā nokāstās grūbas, apmaisa un uz vidējas liesmas, ik pa laikam apmaisot, karsē aptuveni piecas minūtes.
Pēc piecām minūtēm pievieno 2-3 kausiņus karstā buljona. Citi pirms pievieno karsto buljonu, lej klāt baltvīnu. Man tāda mājās nebija un speciāli pirkt arī negribējās, tā nu iztiku bez. Buljons der gan dārzeņu, gan vistas. Pielejot klāt buljonu, un lēnām ik pa laikam apmaisot karsē, līdz viss šķidrums uzsūcies grūbās.
Kad buljons iesūcies grūbās, lej nākamos 2-3 kausiņus un karsē, līdz iesūcies. Šo procesu atkārto, līdz viss buljons izmantots. Grūbas tad ir jau gandrīz gatavas.
Lej klāt saldo krējumu un, lēnām maisot, ļauj lielākajai daļai iesūkties putraimos. Tad pievieno abus sierus, samaisa un pagaršo, vai sāls un cukura daudzums ir pieņemams. Ja nepieciešams, tad pievieno sāli vai cukuru, kā nu katram garšu kārpiņas saka priekšā.
Kad ideālā garša atrasta, vēl nedaudz pakarsē (vienu, divas minūtes) un izslēdz uguni. Pārklāj trauku ar vāku un ļauj vēl piecas minūtes izsilt.
Gatavs! Grūbām jābūt mīkstām, vidū saglabājot tādu kā kraukšķi. Tās nekādā gadījumā nav izšķīdušas un nav arī cietas.
Sātīgs, krēmīgs un gards. Kaloriju bumba, ko daudz apēst nevar. Un nemaz nevajag! Maniem mājiniekiem garšoja.
Labu apetīti!