Tā kā kārtīgiem pastētes ēdājiem mazā kārbiņa ir tik tā vien – uz kārā zoba, "Laukgaļu" saimniece Mērija Vilūna, kuras audzēto vistiņu gaļu un olas baudījusi pat Anglijas karaliene un Japānas imperators, recepti noslēpumā netur un iesaka izmēģināt pastēti pagatavot pašam. Jo, kā izrādās, tam nevajag ne īpašas prasmes, ne stundām laika. Pati saimniece skaidro, ka pastētei pēc Mērijas receptes netiek pievienotas asas garšvielas – pipari, sīpoli vai ķiploki – jo asu, pārāk stipri garšvielam bagātinātu pastēti bērni ēd nelabprāt.
Pie darba!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vistas aknas nomazgā, burkānu un seleriju sarīvē, pievieno nedaudz sāls un visu kopā liek katlā vārīties.
Kad akniņas mīkstas, šķidrumu nokāš atsevišķā traukā, bet biezumus sablendē.
Kad aknas un burkāni sasmalcināti, pievieno daļu nokāstā šķidruma un samaisa tik daudz, lai veidotos bieza krējuma konsistence.
Masu pilda trauciņos vai burciņās, un ļauj tai atdzist un sastingt.
Lūk! Aknu pastēte Berga bazāra labāko tirgotāju tradīcijās ir gatava!