17Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
4 svaigas baltās zivs filejas (tilapija, heks vai menca)1 laima sula2 TKkukurūzas milti2 TKkviešu milti eļļa cepšanai ESKABEČE MĒRCEI:300 mlvīna etiķis1 smalkās skaidiņās sagriezts burkāns1 pusapļos sagriezts sīpols1 salmiņos sagriezta sarkanā paprika0.5 plānos salmiņos sagriezts gurķis (bez sēklām)6 plānās šķēlītēs sagriezti redīsi2 saspiestas ķiploka daiviņas1 TKpimiento jeb ķiršu pipari svaiga maize laims maurloki
Pagatavošana
1
Gatavo mērci: lej pannā etiķi, pievieno dārzeņus un piparus, visu uzvāra un 3-5 minūtes karsē uz lēnas uguns, lai dārzeņi kļūtu mīkstāki.
2
Noskalo un nosusina zivi. Pārslaka ar laima sulu un ļauj nedaudz ievilkties.
3
Šķīvī sajauc kviešu un kukurūzas miltus, kuros panē zivi.
4
Dziļā pannā lej eļļu un uzkarsē. Panēto zivi iemērc eļļā un apcep no abām pusēm, līdz izveidojusies zeltaini brūna garoziņa. Izceļ zivi no pannas un ar papīra dvieli nosusina lieko eļļu.
5
Cepto zivi liek uz porciju šķīvjiem, pārlej ar sagavatoto eskabeče mērci. Pasniedz ar svaigu maizīti un laima daiviņām. Ja vēlas, porciju var pārkaisīt ar maurlokiem.
Ass un pikants ēdiensĀtri pagatavojami ēdieniRomantiskas vakariņasPannā cepts ēdiensPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasBurkāniGurķiKukurūzas miltiKviešu miltiLaimsPaprikaRedīsiSīpollokiTilapijaĶiplokiDārzeņu ēdieniZivju un jūras produktu ēdieniviegliSīpoliGavēņa laika ēdieniIkdienas maltīteiVīna etiķisPimiento pipari
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit