Foto: Shutterstock
Šobrīd veikalos pieejamas neskaitāmas variācijas gatavai, jau iemarinētai cepamgaļai, tomēr daudz gardāks šašliks būs, ja marinēsiet to paši. Lūk, klasiska šašlika recepte, kurā tiek izmantots baltvīns un citrons. Vispārizplatītais uzskats, ka šašlikam noteikti jābūt marinētam etiķī, ir maldīgs.
720Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
1 kgcūkgaļa500 gsīpoli1 citrons100 mlsauss baltvīns1 ĒKķimenes2 lauru lapas melnie un sarkanie pipari sāls saujasvaigi zaļumi (lociņi, dilles, kinza, pētersīļi u.t.t.)

Pagatavošana

1

Sīpolus sagriež šķēlēs un sajauc ar sakapātiem zaļumiem.

2

Pievieno svaigi maltus piparus, drupinātas lauru lapas, ķimenes, olīveļļu, svaigi spiestu citrona sulu un baltvīnu. Sāli pievieno pēc garšas, tomēr visgardāk, ja to pārkaisa jau gatavam, izceptam šašlikam.

3

Gaļu sagriež kubiņos un kārtīgi samīca ar sagatavoto marinādi. Atstāj uz nakti iemarinēties un cep.

4

Izceptam šašlikam pārkaisa svaigus zaļumus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!