Sastāvdaļas
Pagatavošana
Noliek malā aptuveni 125 g skaistākās zemenes, ceturto daļu paprikas un 5 cm garu gurķa gabalu. Ieliek maisiņā un noliek vēsumā.
Pārējās zemenes sagriež lielos gabalos, liek lielā bļodā un saspaida ar dakšiņu. Sagriež gabaliņos atlikušo papriku. Nomizo gurķi, izņem sēklas un sagriež gabaliņos. Pievieno zemenēm kopā ar lociņiem, ķiploku (pēc izvēles), estragonu, etiķi, eļļu, pipariem un sāli. Samaisa un liek dzesēties vismaz uz 4 stundām, vislabāk - uz nakti.
Zemeņu un dārzeņu masu liek blenderī un blendē, kamēr iegūta viendabīga masa. Pārbauda, vai ir pietiekami sāls un pielej ūdeni, ja iegūtā konsistence šķiet pārāk tumīga. Noliek vēsumā līdz pasniegšanai.
Sagatavo garnējumu: sagriež malā atliktās zemenes, papriku un gurķi. Iemaisa smalki sakapātas estragona lapiņas. Zupu salej bļodiņās, pieliek dažus ledus gabaliņus un ar karoti virsū liek garnējumu. Pārber ar melnajiem pipariem un pārslaka ar eļļu. Dekorē ar kārveles lapiņām. Pasniedz ar maizi.
Lai labi garšo!