All Over Press
Interesanta recepte itāļu virtuves mīļotājiem.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 g"farfalle" jeb bantīšu makaroni30 mlsviests15 mleļļa1 gab.mazs sīpols, sīki sakapāts60 mldegvīns500 mlsaldais krējums (vai saldais krējums uz pusēm ar pienu)120 gžāvēts lasis vai laša forele, sagriezta garenās šķēlītēs pēc garšassāls un pipari2 gab.olu dzeltenumi no XL olām1 gab.svaigas dilles, sakapātas, buntīte

Pagatavošana

1

Makaronus novāra sālsūdenī saskaņā ar lietošanas instrukciju uz paciņas. Tai jābūt al dente. Nolej ūdeni, saglabājot 30 ml.

2

Kamēr pasta vārās, uz lielas pannas (pannā būs jāietilpina visi makaroni) uzkarsē sviestu kopā ar eļļu, apcep tajā sīpolu, kamēr tas mīksts. Pievieno degvīnu un ļauj "izburbuļot". Pievieno 3/4 saldā krējuma un cep uz vidējas uguns, kamēr mērce sāk reducēties (samazināties apjomā).

3

Iemaisa lasi un pievieno sāli un piparus pēc garšas. Sakuļ kopā olu dzeltenumus ar atlikušo saldo krējumu.

4

Liek makaronus katlā ar mērci un pievieno malā nolikto vārīšanas ūdeni. Pielej olu masu un uz mazas uguns maisot turpina vārīt, kamēr mērce sāk sabiezēt un makaroni vienmērīgi uzsiltst. Pagaršo, vai nav nepieciešams sāls.

5

Pirms pasniegšanas pārber ar dillēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!