Sastāvdaļas
Pagatavošana
Makaronus novāra sālsūdenī saskaņā ar lietošanas instrukciju uz paciņas. Tai jābūt al dente. Nolej ūdeni, saglabājot 30 ml.
Kamēr pasta vārās, uz lielas pannas (pannā būs jāietilpina visi makaroni) uzkarsē sviestu kopā ar eļļu, apcep tajā sīpolu, kamēr tas mīksts. Pievieno degvīnu un ļauj "izburbuļot". Pievieno 3/4 saldā krējuma un cep uz vidējas uguns, kamēr mērce sāk reducēties (samazināties apjomā).
Iemaisa lasi un pievieno sāli un piparus pēc garšas. Sakuļ kopā olu dzeltenumus ar atlikušo saldo krējumu.
Liek makaronus katlā ar mērci un pievieno malā nolikto vārīšanas ūdeni. Pielej olu masu un uz mazas uguns maisot turpina vārīt, kamēr mērce sāk sabiezēt un makaroni vienmērīgi uzsiltst. Pagaršo, vai nav nepieciešams sāls.
Pirms pasniegšanas pārber ar dillēm.