Sastāvdaļas
Pagatavošana
Visas sastāvdaļas, izņemot muskovado cukuru, liec lielā ievārījumu vārīšanai piemērotā katlā vai pannā. Uz vidējas uguns masu uzvāri. Tad uguni samazini uz mazu un sastāvdaļas sautē 1-1.5 stundas vai līdz brīdim, kamēr izejvielas ir kļuvušas mīkstas.
Trauku nocel no uguns un pievieno cukuru. Turpini maisīt, kamēr cukurs izkusis. Katlu vai pannu liec atpakaļ uz plīts un uz mazas uguns turpini vārīt vēl vienu stundu vai līdz brīdim, kamēr masa ir sabiezējusi. Sākumā maisīšana jāveic ar lielākiem intervāliem, bet, kad viss sāk sabiezēt, jāmaisa bieži un regulāri.
Vēl karstu čatniju pildi burciņās un pārliecinies, vai tajās nav izveidojušies gaisa burbuļi. Atdzesē un aizvāko. Glabā tumšā vēsē vietā līdz 3 mēnešiem. Pēc atvēršanas uzglabā ledusskapī.