20Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
300 gauzu pārslas (pusi no tām sablendē)50 ggrauzdētas saulespuķu sēklas50 ggrauzdētas ķirbju sēklas50 gnevienmērīgi sasmalcināti valrieksti50 ggrauzdētas sezama sēklas100 grupji sasmalcināti mandeļu kodoli250 gsasmalcināts žāvētu augļu maisījums1 TKmalts kanēlis80 gsviests80 gbrūnais cukurs
Pagatavošana
1
Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem.
2
Auzu pārslas un mandeles liek bļodā un samaisa.
3
Katliņā liek sviestu un cukuru un karsē, līdz cukurs ir izkusis, tad lej klāt auzu pārslu un mandeļu maisījumam un sajauc, līdz izveidojas viendabīga masa.
4
Maisījumu vienmērīgi izkārto uz cepamās plāts, liek krāsnī uz aptuveni 15–18 minūtēm un, pāris reizes apmaisot cep, līdz pārslas ir zeltainas.
5
Ļauj maisījumam atdzist, tad sajauc to ar pārējām musli sastāvdaļām, un ber slēgtā traukā, kur to uzglabāt pāris nedēļas.
BrokastisReceptes cukura diabēta slimniekiemGrūtnieces ēdienkarteĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni bērniemĒdieni vegāniemĒdieni veģetāriešiemĀrstnieciskais uztursCepeškrāsnsAuzu pārslasBrūnais cukursKanēlisMandelesSaulespuķu sēklasSezama sēklasSviestsCiti ēdieniGavēņa laika ēdieniIkdienas maltīteiĶirbju sēklasValrieksti
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit