20Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 24
2 ĒKolīveļļa1 gab.sīpols1 kgmaltā gaļa1 gab.baltmaize2 gab.olu dzeltenumi0.25 TKmuskatrieksts0.25 TKsmaržīgie pipari pēc garšaspipari pēc garšassāls0.25 tasesviests0.3 tasesmilti4 tasesgaļas buljons0.75 tasesskābs krējums pēc garšaszaļumi
Pagatavošana
1
Uzkarsē ēdamkaroti eļļas un apcep tajā smalki sagrieztu sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs.
2
Bļodā samīci gaļu ar maizi, olu dzeltenumiem, garšvielām un apceptajiem sīpoliem.
3
Izveido gaļas bumbiņas, pievieno atlikušo ēdamkaroti eļļas un cep pannā, līdz tās kļūst zeltaini brūnas, pēc tam noņem no pannas un ļauj atdzist.
4
Mērces pagatavošanai izmanto kastrolīti, kurā sajauc sviestu ar miltiem un kausē, līdz iegūta zeltaini brūna masa, pakāpeniski pievieno jau iepriekš sagatavoto gaļas buljonu un skābo krējumu, kā arī garšvielas
5
Pavāri mērci, līdz tā kļūst viendabīga un pasniedz, pārlietu pār gaļas bumbiņām ar zaļumiem un piedevām.
CepšanaVārīšanaBaltmaizeBuljonsGaršvielas un garšaugiMaltā gaļaMiltiPipariSīpoliSmaržīgie pipariMuskatriekstssalszaļumiSkābs krējumsOlu dzeltenumiGaļas buljons
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit