Foto: PantherMedia/Scanpix
Gaļas bumbas ir viens no zviedru virtuvē biežāk sastopamajiem ēdieniem. Pagatavo tās pusdienās un baudi ar dažādām piedevām, kā arī dārzeņiem, pārkaisot ar zaļumiem vai sieru!
20Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 24
2 ĒKolīveļļa1 gab.sīpols1 kgmaltā gaļa1 gab.baltmaize2 gab.olu dzeltenumi0.25 TKmuskatrieksts0.25 TKsmaržīgie pipari pēc garšaspipari pēc garšassāls0.25 tasesviests0.3 tasesmilti4 tasesgaļas buljons0.75 tasesskābs krējums pēc garšaszaļumi

Pagatavošana

1

Uzkarsē ēdamkaroti eļļas un apcep tajā smalki sagrieztu sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs.

2

Bļodā samīci gaļu ar maizi, olu dzeltenumiem, garšvielām un apceptajiem sīpoliem.

3

Izveido gaļas bumbiņas, pievieno atlikušo ēdamkaroti eļļas un cep pannā, līdz tās kļūst zeltaini brūnas, pēc tam noņem no pannas un ļauj atdzist.

4

Mērces pagatavošanai izmanto kastrolīti, kurā sajauc sviestu ar miltiem un kausē, līdz iegūta zeltaini brūna masa, pakāpeniski pievieno jau iepriekš sagatavoto gaļas buljonu un skābo krējumu, kā arī garšvielas

5

Pavāri mērci, līdz tā kļūst viendabīga un pasniedz, pārlietu pār gaļas bumbiņām ar zaļumiem un piedevām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!