Foto: Shutterstock
Receptes autore Kornēlija Šinharla grāmatā "Konservēšana" iesaka cidoniju džemu izmantot saldo ēdienu pagatavošanā vai kā piedevu krējuma saldējumam, dažādiem krēmiem un pudiņiem. Īpaši gards cidoniju džems būs kopā ar svaigi ceptām kartupeļu pankūkām. Kopā no šī sastāvdaļu daudzuma iegūst 1.5 litru džema.
120Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
2 kgcidonijas (iztīrītā veidā 1.4 kg)0.5 kanēļa standziņa2 gab.krustnagliņas1 gab.citrona sula500 gželejas cukurs

Pagatavošana

1

Cidonijas nomazgā, nomizo, pārgriež uz pusēm un izņem serdes. Sagriež nelielos gabaliņos. Dažas sēkliņas iesien marlītē kopā ar kanēli un krustnagliņām, un pievieno augļiem.

2

Pielej 300 ml ūdens un visu karsē, līdz sāk vārīties. Vāra apsegtā katlā uz zemas uguns pusotru stundu, līdz cidonijas kļuvušas mīkstas. Vārīšanās laikā cidoniju masa regulāri jāapmaisa, pretējā gadījumā biezenis piedegs.

3

Marli ar garšvielām izņem. Ar kartupeļu stampiņu saspiež cidonijas. Pievieno citrona sulu, želejas cukuru un vēlreiz visu kopā uzvāra. Maisot turpina vārīt vēl 5 minūtes. Uzreiz pilda sterilizētās burkās. Burkas aizvāko un noliek uzglabāšanai piemērotā vēsā vietā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!