120Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 1
2 kgcidonijas (iztīrītā veidā 1.4 kg)0.5 kanēļa standziņa2 gab.krustnagliņas1 gab.citrona sula500 gželejas cukurs
Pagatavošana
1
Cidonijas nomazgā, nomizo, pārgriež uz pusēm un izņem serdes. Sagriež nelielos gabaliņos. Dažas sēkliņas iesien marlītē kopā ar kanēli un krustnagliņām, un pievieno augļiem.
2
Pielej 300 ml ūdens un visu karsē, līdz sāk vārīties. Vāra apsegtā katlā uz zemas uguns pusotru stundu, līdz cidonijas kļuvušas mīkstas. Vārīšanās laikā cidoniju masa regulāri jāapmaisa, pretējā gadījumā biezenis piedegs.
3
Marli ar garšvielām izņem. Ar kartupeļu stampiņu saspiež cidonijas. Pievieno citrona sulu, želejas cukuru un vēlreiz visu kopā uzvāra. Maisot turpina vārīt vēl 5 minūtes. Uzreiz pilda sterilizētās burkās. Burkas aizvāko un noliek uzglabāšanai piemērotā vēsā vietā.
Lai labi garšo!
Pasniegt atdzesētuCidonijasKanēlisIevārījumi, džemi un marmelādesKrustnagliņasCitronu sulaIevārījuma cukurs
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit