140Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
2 siļķes filejas1 skābs ābols1 sīpols1 ola50 mlsaulespuķu eļļa300 mlpiens
Pagatavošana
1
Divām siļķes filejām noņem ādu un liek bļodiņā ar aukstu pienu - ļauj pāris stundas mērcēties.
2
Visas foršmaka sastāvdaļas ar asu nazi smalki sakapā. Šim nolūkam var izmantot arī gaļas maļamo mašīnu, bet blenderi gan labāk nedarbināt - tas visu sakapās pārāk maigā putriņā, padarot ēdienu nebaudāmu.
3
Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisa, pievieno nedaudz saulespuķu eļļas (var izmantot arī olīveļļu). Ja vēlas nedaudz skābenāku garšu, pievieno nedaudz citrona sulu.
4
Pasniedz kā uzkodu - arī pie stiprāka graķīša!
Foršmaks labi garšos arī ar vārītiem kartupeļiem. Un biezpienu.
Lieldienu receptesĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiEbreju nacionālā virtuveZivju un jūras produktu uzkodasOlasPiensSaulespuķu eļļaSiļķeĀboliviegliSīpoliPastētes, sviests un smēriņi
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit