Michael Mintskovsky
Foto: Michael Mintskovsky
Vien' maz' cuciņ' restorāna "KEY to RIGA" šefpavāres Gunitas Rolovas interpretācijā. Ingvers šim latviskajam garšu salikumam piešķir austrumniecisku niansi.
50Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gab.cūkgaļas fileja400 gcūku pupas500 ggailenes150 gsviests100 gdzērvenes100 gbrūklenes4 gab.rozmarīna zariņi150 gingvers, sarīvēts300 ggriķu medus500 mlLielvārdes Gaišais alus pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti

Pagatavošana

1

Sajauc visas marinādes sastāvdaļas. Pārlej filejas ar marinādi, samaisa un liek ledusskapī uz 2 stundām.

2

Noskalo cūku pupas, pārlej tās ar ūdeni, pievieno sāli un vāra aptuveni 40 minūtes, līdz pupas ir mīkstas.

3

Gailenes notīra, noskalo un nosusina. Pannā izkausē sviestu un apcep gailenes 5 - 7 minūtes.

4

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izklāj cepamo veidni ar cepamo papīru.

5

Filejas liek veidnē un cep krāsnī 6 - 8 minūtes.

6

Ēdienu pasniedz, blakus filejām izkārtojot cūku pupas un gailenēm. Dekorē ar ogām un rozmarīna zariņu.

Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu

Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta otro kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar griķu medu un "Lielvārdes" alu.

Projekts sadarbībā ar:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!