35Minūtes
18Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
300 gšķeltie zirņi60 mljogurts, bezpiedevu2 ĒKolīveļla pēc garšaspiparu maisījums pēc garšaskinza, svaiga ZIRŅU VĀRĪŠANAI: pēc garšaskumins, malts2 gab.buljona kubiņi4 gab.ķiploku daiviņas pēc garšascukurs pēc garšassāls1 ĒKkurkuma pēc garšassabji masala GRAUZDIŅIEM:1 gab.formas maize1 ĒKolīveļla pēc garšassāls3 gab.ķiploku daiviņas
Pagatavošana
1
Noskalo un pāris stundas izmērcē (var nemērcēt, bet tad būs ilgāk jāvāra) zirņus.
2
Noskalo tos, pārlej ar aukstu ūdeni, pēc garšas pievieno visas garšvielas*, ķiplokus un vāra, līdz zirņi ir mīksti.
3
Sablendē. Ja masa šķiet pārāk sausa, pievieno ūdeni.
4
Liek bļodiņā, pievieno pāris karotes jogurta, eļļu un iemaisa, lai veidojas krēmīga konsistence. Pārkaisa ar piparu maisījumu.
5
Pēc vēlēšanās var pievienot sasmalcinātu koriandru.
6
Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.
7
Gatavo grauzdiņus. Sagriež formas maizi trijstūrīšos, pārziež ar eļļu, pārkaisa ar sāli un liek krāsnī uz 5-7 minūtēm, līdz grauzdiņi ir zeltaini.
8
Izņem grauzdiņus no krāsns un vēl siltus ieziež ar ķiploka daiviņu.
*Sabji masala garšvielu var aizstāt ar kariju
VakariņasAss un pikants ēdiensĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni veģetāriešiemCepeškrāsnsVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasCukursJogurtsKinzaKumīnsKurkumaOlīveļļaPipariĶiplokiŠķeltie zirņiUzkodu mērcesviegliGavēņa laika ēdieniIkdienas maltīteisalsPastētes, sviests un smēriņi
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit