J.Roze
Foto: J.Roze
Finansiāli izdevīga un ļoti garšīga uzkoda, kurai ir tendence zibenīgi nozust no šķīvja. Un, starp citu, tā lieliski sader ar alu, tādēļ patiks futbola un hokeja faniem. Garantējam, ka nākamreiz nāksies gatavot lielāku daudzumu.
35Minūtes
18Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

300 gšķeltie zirņi60 mljogurts, bezpiedevu2 ĒKolīveļla pēc garšaspiparu maisījums pēc garšaskinza, svaiga ZIRŅU VĀRĪŠANAI: pēc garšaskumins, malts2 gab.buljona kubiņi4 gab.ķiploku daiviņas pēc garšascukurs pēc garšassāls1 ĒKkurkuma pēc garšassabji masala GRAUZDIŅIEM:1 gab.formas maize1 ĒKolīveļla pēc garšassāls3 gab.ķiploku daiviņas

Pagatavošana

1

Noskalo un pāris stundas izmērcē (var nemērcēt, bet tad būs ilgāk jāvāra) zirņus.

2

Noskalo tos, pārlej ar aukstu ūdeni, pēc garšas pievieno visas garšvielas*, ķiplokus un vāra, līdz zirņi ir mīksti.

3

Sablendē. Ja masa šķiet pārāk sausa, pievieno ūdeni.

4

Liek bļodiņā, pievieno pāris karotes jogurta, eļļu un iemaisa, lai veidojas krēmīga konsistence. Pārkaisa ar piparu maisījumu.

5

Pēc vēlēšanās var pievienot sasmalcinātu koriandru.

6

Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.

7

Gatavo grauzdiņus. Sagriež formas maizi trijstūrīšos, pārziež ar eļļu, pārkaisa ar sāli un liek krāsnī uz 5-7 minūtēm, līdz grauzdiņi ir zeltaini.

8

Izņem grauzdiņus no krāsns un vēl siltus ieziež ar ķiploka daiviņu.

*Sabji masala garšvielu var aizstāt ar kariju

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!