Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto
Recepti piedāvā restorāna "Elements" šefpavāre Svetlana Riškova. Šis ēdiens tika gatavots labdarības pasākuma meistarklases ietvaros, no produktiem, kuri iekļauti pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" izsniegtajās pārtikas pakās.
120Minūtes
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

PANNA COTTA:100 gbiezpiens100 mlsaldais krējums pēc garšasvaniļas cukurs150 gcidoniju sīrups30 gželatīns50 gcukurs BRŪKLEŅU KEČUPAM:200 gbrūklenes50 gcukurs PANKŪKĀM:100 gmiežu putraimi100 gkviešu milti40 graugs2 gab.olas50 mlpiens50 mlgaišais alus eļļa, cepšanai

Pagatavošana

1

Gatavo panna cotta. Katliņā uzsilda saldo krējumu, pievieno tam cidoniju sīrupu, cukuru, vaniļas cukuru un biezpienu. Tad masu iztrin caur sietu.

2

Želatīnu pārlej ar ūdeni, uzbriedina, tad izkausē un sajauc ar pārējo masu.

3

Masu lej formiņās un liek ledusskapī uz 2 stundām, tad izņem no formiņām.

4

Gatavo kečupu. Sablendē brūklenes ar cukuru viendabīga masā un iztrin caur smalko sietu.

5

Gatavo pankūkas. Miežu putraimus samaļ kafijas dzirnaviņās līdz miltu konsistencei.

6

Pienu uzsilda līdz 37 grādiem, pievieno raugu un samaisa. Pielej alu, pievieno olu dzeltenumus, kviešu miltus, miežu putraimu miltus.

7

Olu baltumus atsevišķā bļodiņā saputo stingrās putās un iemaisa mīklā.

8

Pannā sakarsē eļļu un cep pankūkas, līdz tās ir zeltainas.

Pankūkas pasniedz ar panna cotta un brūkleņu kečupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!