All Over Press
Foto: Vida Press
Klasisks ēdiens, kurš neprasa lielas pūles, bet garantē vienmēr izcilu rezultātu. Rīsi, kuri gatavosies kopā ar gaļu un dārzeņiem, būs īpaši gardi un aromātiski.
80Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 ĒKolīveļla4 gab.vistas stilbiņi4 gab.vistas šķiņķi1 gab.sīpols1 gab.burkāns1 ĒKpaprikas pulveris pēc garšasčili pipars1 gab.ķiploka daiviņa175 ggargraudu rīsi400 gkonservēti tomāti1 TKtimiāns450 mlvistas buljons pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti lociņi, dekorēšanai

Pagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

2

Karstumizturīgā pannā uzkarsē eļļu un liek cepties gaļu, līdz tā iegūst zeltainu garoziņu. Izņem gaļu no pannas. Liek pannā sasmalcinātus sīpolus, gabaliņos sagrieztus burkānus un cep aptuveni 5 minūtes.

3

Tad pievieno paprikas pulveri*, sasmalcinātus ķiplokus un čili, rīsus un turpina cept aptuveni 2-3 minūtes.

4

Pievieno pārējas sastāvdaļas, virsū izkārto vistas gaļu un uzkarsē, līdz šķidrums sāk burbuļot.

5

Pannai uzliek vāku vai pārklāj to ar foliju un liek krāsnī uz 45 minūtēm, līdz rīsi ir gatavi.

6

Izņem no krāsns, pārkaisa ar sasmalcinātiem lociņiem un pasniedz.

*Ja ir, izmanto kūpinātas paprikas pulveri, tas piesķirs papildu garšas nianses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!