All Over Press
Foto: Vida Press
Viduslaiku dzīru cienīga maltīte, kuru vari pagatavot mazāk kā stundas laikā.
40Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.saldētas pupiņas vai zirņi8 gab.vārīti kartupeļi8 gab.ķiploka daiviņas, nemizotas2 ĒKolīveļla pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti4 ĒKrīvmaize, rupja maluma1 ĒKProvansas garšvielu maisījums2 ĒKcitrona sula4 šķēlesteļa gaļa

Pagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Ieklāj veidnē cepamo papīru.

2

Pannā sakarsē pusi eļļas, no abām pusēm strauji apbrūnina gaļas šķēles un liek veidnē. Pannā apbrūnina kartupeļus un liek veidnē pie gaļas.

3

Bļodiņā sajauc rīvmazi ar garšvielām un citrona miziņu un pārklāj gaļas šķēlēs ar maisījumu. Veidnē liek ķiplokus, visu pārslaka ar atlikušo eļļu, pievieno sāli, piparus un liek krāsnī uz 20-25 minūtēm, līdz rīvmaize ir zeltaina.

4

Pa to laiku verdošā ūdenī 2-3 minūtes blanšē pupiņas vai zirņus, tad strauji atdzesē tos ledainā ūdenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!