Foto: Shutterstock
Šī sātīgā lēcu zupiņa bez gaļas piedevas ir īsti piemērota pirmdienai, kad gribas atvilkt elpu pēc brīvdienu gastronomiskajām izvirtībām.
55Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 ĒKolīveļla300 gsīpoli150 gseleriju kāti300 gburkāni2 gab.ķiploka daiviņas250 glēcas400 gkonservēti tomāti1200 mldārzeņu buljons pēc garšasbalzamiko etiķis pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti

Pagatavošana

1

Sīpolus un ķiplokus nomizo un sasmalcina. Seleriju kātus sagriež gabaliņos, lapas sasmalcina. Burkānus nomizo un sagriež gabaliņos.

2

Lēcas noskalo un notecina.

3

Katlā sakarsē eļļu, liek cepties burkānus, seleriju kātus, sīpolus un ķiplokus un cep aptuveni 15 minūtes, līdz dārzeņi sāk apbrūnēt.

4

Pievieno buljonu, lēcas, tomatus un sautē aptuveni 35 minūtes, līdz lēcas ir mīkstas.

5

Tad aptuveni divas tases liek bļodā vai blenderī*, sablendē un lej atpakaļ katlā. Ja zupa šķiet pārāk bieza, pievieno ūdeni vai buljonu. Samaisa, pievieno sāli, piparus, balzamiko un uzkarsē līdz varīšanās temperatūrai.

6

Lej bļodās, pārkaisa ar seleriju zaļumiem un pasniedz ar grauzdētas maizes šķēlēm.

*Ja vēlas, var šo soli izlaist.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!