55Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
3 ĒKolīveļla300 gsīpoli150 gseleriju kāti300 gburkāni2 gab.ķiploka daiviņas250 glēcas400 gkonservēti tomāti1200 mldārzeņu buljons pēc garšasbalzamiko etiķis pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti
Pagatavošana
1
Sīpolus un ķiplokus nomizo un sasmalcina. Seleriju kātus sagriež gabaliņos, lapas sasmalcina. Burkānus nomizo un sagriež gabaliņos.
2
Lēcas noskalo un notecina.
3
Katlā sakarsē eļļu, liek cepties burkānus, seleriju kātus, sīpolus un ķiplokus un cep aptuveni 15 minūtes, līdz dārzeņi sāk apbrūnēt.
4
Pievieno buljonu, lēcas, tomatus un sautē aptuveni 35 minūtes, līdz lēcas ir mīkstas.
5
Tad aptuveni divas tases liek bļodā vai blenderī*, sablendē un lej atpakaļ katlā. Ja zupa šķiet pārāk bieza, pievieno ūdeni vai buljonu. Samaisa, pievieno sāli, piparus, balzamiko un uzkarsē līdz varīšanās temperatūrai.
6
Lej bļodās, pārkaisa ar seleriju zaļumiem un pasniedz ar grauzdētas maizes šķēlēm.
*Ja vēlas, var šo soli izlaist.
Ēdieni vegāniemFranču nacionālā virtuveBalzamiko etiķisBurkāniLēcasSelerijasĶiplokiDārzeņu zupasDārzeņu buljonsKonservēti tomāti
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit