All Over Press
Foto: Vida Press
Gardas piparkūkas ar pipariņu, kuras noderēs gan likšanai uz kārā zoba, gan svētku eglītes dekorēšanai.
30Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

165 mlmedus165 gbrūnais cukurs1 gab.olas15 mlcitronu sula5 mlcitrona miza, rīvēta420 mlkviešu milti2 mlingvers, malts2.5 mlsoda2 mlkanēlis2 mlkrustnagliņas, maltas2 mlmelnie pipari, malti125 mlcitrusu miziņu sukādes, sasmalcinātas125 mlmandeles, sasmalcinātas250 mlcukurs60 mlpūdercukurs

Pagatavošana

1

Uzkarsē medu līdz vārīšanās temperatūrai, noņem no plīts, pievieno sakultu olu, brūno cukuru, citrona sulu un mizu, miltus, sodu un garšvielas.

2

Visu kārtīgi samaisa, tad pievieno sasmalcinātas sukādes un mandeles. Atdzesē mīklu aptuveni divas stundas.

3

Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru un ietauko ar nelielu daudzumu sviesta.

4

Izņem mīklu no ledusskapja, izrullē to, izgriež vēlamās formas figūras, izkārto uz plāts un liek krāsnī cepties uz 10 minūtēm, līdz piparkūkas ir zeltaini brūnas.

5

Samaisa pūdercukuru, cukuru ar 125 ml ūdens, uzvāra un karsē 3 minūtes. Pārklāj vēl siltās piparkūkas ar glazūru un dekorē tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!