Dobeles Dzirnavnieks
Daudzi gardēži uzskata, ka Latvijā labākā gaļa ir tieši cūkgaļa. Tā lieliski der ikdienas maltītēm un, pareizi sagatavota, arī svētkiem. Receptes pamatā izmantotas mūsu zemē augušas izejvielas - nekā lieka vai pārlieku sarežģīta. Taču pasniegt iespējams glīti un piemēroti svētku galdam. Recepti piedāvā kulinārā bloga "Lindasvirtuve.lv" autore Linda Tellgrena.

Gatavošana:

60Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
800 gcūkgaļas fileja3 ĒKKamas maisījums (Dobeles Dzirnavnieks)1 ĒKķiploku granulas pēc garšassāls1 ola240 ggrūbas MĒRCEI:1 vidēja pētersīļu buntīte2 ĒKrapšu eļļa1 ķiploka daiviņa GLAZĒTAJIEM BURKĀNIEM:600 gnelieli burkāni1 ĒKkaņepju eļļa2 ĒKbaltvīna etiķis2 ĒKmedus1 TKbaltās sezama sēklas

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

2

Kamu sajauc ar ķiploku granulām, pievieno šķipsnu sāls (granulas un sāli var aizstāt ar ķiploku sāli). Cūkgaļas fileju sagatavo cepšanai, izvārta kamā tā, lai tā būtu vienmērīgi noklāta. Pēc tam izmērcē olā un liek uz cepešpannas krāsnī cepties aptuveni 30 minūtes (cepšanas laiks atkarīgs no filejas biezuma - pārcepta gaļa būs sausa, bet neizcepta - vidū izteikti rozā un nepiemērota ēšanai). Izņem no cepeškrāsns un "atpūtina" 10 minūtes.

3

Vienlaicīgi ar gaļu var cept arī burkānus - tos notīra un lielākos sagriež garenās sloksnītēs. Sajauc ar sāli un eļļu. Cep cepeškrāsnī 20 minūtes, tad pievieno etiķi un medu, kārtīgi samaisa un liek atpakaļ krāsnī vēl uz 20 minūtēm, kamēr apkārt mīksti, bet pašā viducītī vēl nedaudz stingri. Pārber ar sezama sēkliņām.

4

Kamēr gaļa cepas, sālsūdenī vāra grūbas, kamēr tās mīkstas. Pagatavo pētersīļu mērci, blenderī kopā samaļot pētersīļus, eļļu un ķiploku. Grūbas sajauc ar pētersīļu mērci.

5

Pasniedz: fileju sagriež medaljonos, blakus liek grūbas un medū glazētos burkānus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!