Foto: Shutterstock
Tiramisu tiek dēvēts arī par eņģeļu un kurtizāņu ēdienu. Iespējams, šim saldajam ēdienam ir visbagātīgākais recepšu variāciju skats, jo nav vienas "īstās" tiramisu receptes – Marsalas vīnu reizēm aizstāj gan ar Amaretto, konjaku, rumu vai citu stipro alkoholu. Putukrējuma vietā liek olas baltumu. Olu dzeltenuma vietā olu liķieri. Savoiardi jeb dāmu pirkstiņu vietā izmanto mīkstas piparkūkas. Šī recepte - no portāla "Cālis.lv" lietotājas Elitochkas krājumiem.
210Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1-1,5 paciņas cepumu 'Dāmu pirkstiņi'5 olas5 ĒKcukurs500 gMaskarpone siers75 mlbaltvīns (var nepievienot)6 tasesespreso kafija1 ĒKkakao pulveris1 šķipsnasāls

Pagatavošana

1

Olas baltumus atdala no dzeltenumiem. Saputo olu dzeltenumus ar cukuru.

2

Pievieno Mascarpone sieru, atkal visu saputo.

3

Pielej vīnu. Vīna vietā var liet arī brendiju (mazāk!) vai "Amaretto" vai kādu liķieri ar noteiktu garšu. Ļaujiet fantāzijai un gaumei vaļu. Un var neliet klāt neko. Es leju baltvīnu. Tikai jāraugās nepieliet par daudz, tad tas krēms iznāks pašķidrs.

4

Masā iecilā stingrās putās saputotu olu baltumu. Olu baltumam pievieno šķipsniņu sāls, lai putas iznāktu stingras.

5

Traukā (vislabāk četrstūrainā) liek pirmo kārtu ar cepumiem, kuri ir nedaudz iemērkti espreso kafijā. Ar cepumu burtiski sekundi pieskaras pie espreso, jo tas ļoti ātri uzsūc šķidrumu. Ja samērcēsiet par daudz, tad kūkas apakša peldēs kafijā.

6

Kad pirmā kārta noklāta, tai lej virsū pusi no sagatavotās siera un olu masas, izlīdzina.

7

Tad liek otru kārtu ar espreso pamērcētiem cepumiem, kurai pa virsu uzlej atlikušo siera masu.

8

Virspusi nokaisa ar kakao pulveri vai ar sarīvētu šokolādi. Kā jums labāk garšo.

9

Gatavo tiramisu ievieto ledusskapī vismaz uz 3 stundām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!