Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms gatavo pildījumu - pētersīļus un baziliku smalki sakapā, vienu ķiploka daiviņu saspiež un samaisa ar rīvētu cieto sieru un svaigo sieru. Pievieno pēc garšas sāli un piparus.
Gaļu sagriež 8 plānās šķēlēs, viegli pieplacina ar gaļas āmuriņu vai smagu plata naža spalu. Pārkaisa nedaudz ar sāli un pipariem, proporcionāli sadala pildījumu, ar kuru pārsmērē gaļas šķēles. Karbonādes šķēles saritina veltnīšos un sastiprina, saspraužot ar koka irbulīšiem.
Lielā pannā sakarsē divas ēdamkarotes olīveļļas un apcep gaļas veltnīšus no visām pusēm - aptuveni 10 minūtes. Kad gaļa gatava, noņem to no pannas.
Nomizo un sakapā sīpolu un pannā, kurā cepta gaļa, apcep sīpolus - caurspīdīgus. Piespiež klāt atlikušās ķiploka daiviņas, pievieno konservētos tomātus, buljonu un timiāna zariņu. Mērcē ieliek gaļas veltnīšus un uz lēnas uguns sautē zem vāka aptuveni 30 minūtes.
Lai labi garšo!