Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lielā pannā uzkarsē olīveļļu un liek tajā rozmarīna zariņus. Karsē 2-3 minūtes, līdz visas lapiņas kraukšķīgi apcepušās un "atdevušas" savu aromātu eļļai. Rozmarīnu neizmet - tas būs nepieciešams!
Karstajā pannā iespiež ķiploku, pievieno sakapātus anšovus, pieber kumīnu un turku zirņus. Uz vidējas uguns karsē 6-7 minūtes, laiku pa laikam apmaisot, līdz visi zirņi apcepušies.
Vārošā sālsūdenī ber makaronus, piemēram, glītās farfalle "bantītes", un vāra. Kad pasta vārījusies 8 minūtes, tajā pašā katliņā liek vārīties arī brokoļus. Vāra, līdz pasta ir "al dente", kopumā - ne ilgāk par 12 minūtēm.
Pastu un brokoļus nokāš, daļu sālsūdens pataupot mērcei.
Nosusinātos makaronus un brokoļus liek atpakaļ katlā, kurā tie vārījušies, pievieno 4 ēdamkarotes sālsūdens, ceptos turku zirņus, rīvētu Parmezāna sieru, garšvielas un kraukšķīgās rozmarīna lapiņas. Visu uzmanīgi samaisa un pasniedz.
Lai labi garšo!