Foto: Vida Press
Vēl viena Boloņas mērces variācija - šoreiz ar svaigiem ķirštomātiņiem, tādēļ rezultāts šķitīs vieglāks un ne tik barojošs. Vēl viens šīs receptes pluss - tā ir ātra, jo, kā zināms, klasiskās Boloņas mērces mīnuss ir ļoti ilgais gatavošanas laiks.
30Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
4 ĒKolīveļļa400 gmalta liellopa gaļa2 saspiestas ķiploka daiviņas2 ĒKtimiāna lapiņas1 ĒKkaltētas čili pārslas300 gspageti2 ĒKtomātu mērce6 ĒKbaltvīns vai rozā vīns275 gsarkanie un dzeltenie ķirštomāti75 gmelnās olīvas bez kauliņiem1 citrona miziņa2.5 ĒKcitrona sula rīvēts Parmezāns

Pagatavošana

1

Dziļā pannā uzkarsē vienu ēdamkaroti eļļas, pievieno malto gaļu, ķiplokus, timiānu un čili. Ik pa laikam apmaisot, cep 6-8 minūtes, līdz gaļa ir apcepusies.

2

Spageti uzvāra atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma, proti, 10-12 minūtes.

3

Gaļai pievieno tomātu mērci, sāli, piparus un vīnu. Ik pa laikam apmaisot, karsē 5-6 minūtes.

4

Pievieno mērcei uz pusēm sagrieztus ķirštomātus un olīvas, visu izkarsē.

5

Kad spageti uzvārījušies, tos nokāš un samaisa ar atlikušo olīveļļu, rīvētu citrona miziņu un sulu. Sajauc pastu ar mērci.

6

Pasniedzot, pārkaisa ar timiāna lapiņām un rīvētu Parmezānu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!