Foto: Vida Press
Garšas kārpiņām atmaigt liks sviestā pagatavota bute, kurai pievienoti gardi baltvīnā sautēti dārzeņi ar kaperiem, kurus atsvaidzinās citronu sula. Varbūt tieši šī recepte liks no jauna iemīlēt zivs ēdienus, lai tie kļūtu par pastāvīgu sabiedroto tavā ēdienkartē?
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 vidēji liels mizots burkāns1 selerijas kāts3 kāršu pupiņu pākstis, apgrieztas60 gsviests2 lielas butes filejas (vai 4 nelielas) pēc garšassāls, pipari4 ĒKbaltvīns sula no puscitrona3 TKkaperi citroni servēšanai

Pagatavošana

1

Burkānu, seleriju un pupiņas sagriež smalkos salmiņos (pupiņas griež pa diagonāli).

2

Pannā uzsilda pusi no sviesta, kad tas sāk putoties, pannā liek butes fileju un cep divas minūtes no katras filejas puses.

3

Zivi izņem no pannas. Pievieno atlikušo sviestu un kad tas karstuma ietekmē sāk putoties, pannā liek dārzeņus un apcep maisot, aptuveni minūti.

4

Dārzeņiem pievieno baltvīnu un citronu sulu, un turpina sautēt vēl pāris minūtes, kamēr tie ir mīksti.

5

Kad dārzeņi ir gatavi, apcepto buti ieliek atpakaļ pannā, pievieno kaperus un pārslaka buti ar sviesta mērci.

Uz šķīvja pasniedz kopā ar citrona daiviņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!