Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Brīnišķīgi salāti, kas papildinās gaļas ēdienus vai zivi, kā arī rīsus vai mundierī ceptus kartupeļus. Bet tikpat labi šie salāti var būt kā pamatēdiens - pievieno grauzdētus pekanriekstus vai valriekstus, plānās šķēlītēs sagrieztu ābolu vai bumbieri, vai sieru, vai plānas vistas filejas šķēlītes. Izbaudi!
25Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 ĒKsaulespuķu eļļa1 plānos pusgredzenos sagriezts sarkanais sīpols1 smalki sagriezta fenheļa sakne (var nelikt)0.5 smalki ēvelēts sarkanais kāposts0.5 galviņkāposts vai jaunais kāposts1 vidēji liels, rīvēts burkāns3 ĒKgrauzdētas ķirbju sēklas1 saujapētersīļi SALĀTU MĒRCEI:2 ĒKgraudainās vai Dižonas sinepes1 šķipsnagaiši brūnais cukurs2 ĒKbalzametiķis4 ĒKlaba olīveļļa

Pagatavošana

1

Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus un fenheli - aptuveni 1-2 minūtes.

2

Liec pannā sarkanos kāpostus un izkarsē vēl 3-4 minūtes. Visu liec lielā salātu traukā, pievieno svaigo kāpostu un rīvētus burkānus.

3

Gatavo mērci: visas mērces sastāvdaļas sajauc kopā, pievienojot sāli un piparus pēc garšas. Pārlej mērci pār salātiem un samaisa.

4

Salātus pasniedz vēl siltus, pirms tam pārkaisot ar grauzdētām ķirbju sēklām un svaigiem pētersīļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!