Tā kā pīles krūtiņu pasniedz, sagrieztu šķēlēs, tad divas krūtiņas pietiks arī trīs ēdājiem. Perfekti izcepta krūtiņa būs tāda, kura joprojām ir sārta un sulīga, līdzīgi kā liellopa steiks. Krūtiņas cepšanai izvēlas pannu ar metāla rokturi, lai pēc tam var pannu ar pīli uzreiz ielikt karstā cepeškrāsnī. Pretējā gadījumā pīle būs jāpārliek kādā citā cepamtraukā.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Liek karsēties cepeškrāsni uz 150 ºC. Sagatavo cepšanai pīles krūtiņu: ar asu nazi sagriež tās ādu rombos, nesagriežot pīles gaļu. Liekās ādas nogriež nost. No tām vēlāk var iztecināt taukus, kurus noglabā ledusskapī. Tādos taukos cepti kartupeļi vai sutināti skābi kāposti būs īpaši garšīgi.
Apber krūtiņu no abām pusēm ar sāli un pipariem. Lej uz aukstas pannas nedaudz eļļas, lai iesākumā pīli nepierauj pie pannas. Ja ir laba beztauku panna, varbūt eļļa nebūs vajadzīga vispār. Pīle jāsāk cept uz aukstas pannas ar ādu uz leju, lai treknā āda pēc iespējas labāk atbrīvotos no taukiem. Uz karstas pannas āda uzraus garozu un tauki paliks ādā.
Cep pīli uz lielas uguns 4 minūtes, tad apgriež to apkārt un cep vēl 3 minūtes, līdz gaļa ir apbrūnējusi. Liek pannu cepeškrāsnī uz 10-12 minūtēm.
Kamēr pīle cepeškrāsnī, sagatavo salātus. Šķīvī kārto salātu lapas, pievieno gabaliņos sagrieztu tomātu. Gatavo mērci: smalki sagriež piparmētru un kinzu, noglabā dažas lapiņas salātu rotāšanai. Ja kātiņi nav pārkoksnējušies, sakapā arī tos.
Smalki sakapā arī pusi vai trešdaļu čili pipara ar visām sēkliņām un ķiploku. Kapātajiem garšaugiem pārlej olīveļļu, sojas mērci, izspiež laimam sulu, visu samaisa.
Izņem no cepeškrāsns pīli, slīpi sagriez šķēlēs, kārto porcijās uz šķīvja, papildina ar salātiem, pārlej mērci, pa virsu uzberot zaļumu lapiņas un granātābolu sēkliņas. Pasniedz.