AOP10.3031121h-001
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Burkānu strēmeļu salāti ar gurķiem un selerijām īpaši labi saderēsies ar dažādām grilētām, pikantām gaļām. To viegli saldā un atsvaidzinošā garšas buķete līdzsvaros marinādes pikantumu. Salātu pagatavošanai lieliski noderēs kartupeļu mizojamais nazis, ar kuru dārzeņus var sagriezt garās, platās, dekoratīvās strēmelēs.
15Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 burkāni2 mazie gurķi1 selerijas kāts SALĀTU MĒRCEI:1 ĒKkapāta kinza1 ĒKkapātas piparmētras1 mazs čili1 laims2 ĒKsaulespuķu eļļa1 ĒKsezama eļļa pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Pagatavošana

1

Nomazgā dārzeņus, ar kartupeļu nazīti sagriež garās sloksnēs burkānus, gurķus un seleriju.

2

Kārto lielā bļodā, dārzeņus uzmanīgi sajaucot.

3

Sajauc salātu mērci: izspiež laimam sulu, smalki sagriež čili (kas vēlas mērci mazāk asu, iztīra sēklas), sakapā kinzu un piparmētras. Sajauc laima sulu ar abām eļļām, iejauc kapātos zaļumus un čili, pēc garšas pievieno sāli un melnos piparus.

4

Lej mērci pār dārzeņiem, pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!