liellopa steiks kafija
Foto: Shutterstock
Steika gaļu marinē sausajā kafijas marinādē apmēram 1,5 - 2 stundas, tad cep pannā no abām pusēm brūnu, ik pa brīdim grozot. Gaļu cep apmēram 6 - 10 minūtes, atkarībā no tā, cik bieza vai plāna tā ir.
120Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gliellopa steika gaļa2 ĒKeļļa MARINĀDEI:2 ĒKbrūnais cukurs1 ĒKsāls6 ĒKmalta kafija1 ĒKmalti melnie pipari1 TKmalts koriandrs2 TKķiploku pulveris2 TKsīpolu pulveris

Pagatavošana

1

Bļodā samaisa visas marinādes sastāvdaļas, ar tām bagātīgi ierīvē gaļu un liek ledusskapī uz 1 - 1,5 stundām. Pēc tam gaļu izņem no ledusskapja un ļauj tai sasilt istabas temperatūrā, apmēram pusstundu.

2

Sakarsē grila pannu. Gaļu apsmērē ar eļļu (iemērc eļļā) un liek uz karstas pannas. Cep no katras puses apmēram 3 - 5 minūtes. Ļauj 10 minūtes gaļai atpūsties, pēc tam slīpi sagriež nelielās šķēlēs, kārto uz šķīvja un pasniedz ar salātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!