garneles majonēze
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Burvīgi, kraukšķīgi tīģergarneļu kumosiņi, kas mērcēti sidra mīklā un fritēti eļļā. Tos pasniedz ar mājas ķiploku majonēzi. Majonēzei piemērotākā būs eļļa bez intensīvas garšas. Tā varētu būt filtrēta olīveļļa, vīnogu kauliņu eļļa, dārzeņu eļļa vai cita. Fritēšanai noteikti izvēlies filtrētu eļļu, kas piemērota augstām temperatūrām.
30Minūtes
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
16 tīģergarneles (jēlas)0.5 TKČili pārslas1 citrona sula1 ĒKolīveļļa eļļa fritēšanai MĪKLAI:140 gmilti1 TKcepamais pulveris šķipsnasāls1 ola150 mlsidrs MAJONĒZEI:2 olu dzeltenumi200 mleļļa1 citrona sula1 ķiploka daiviņa šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari

Pagatavošana

1

Iztīra, ja nepieciešams, garneles, tām noņemot čaulu un izņemot zarniņu. Garneles liek bļodiņā, pa virsu lej citronu sulu, olīveļļu un čili pārslas. Izmaisa un atstāj marinēties, kamēr sagatavo mīklu.

2

Bļodā samaisa miltus ar cepamo pulveri un sāli. Citā traukā samaisa olu ar sidru un lēnām pievieno sausajām sastāvdaļām, nepārtraukti maisot.

3

Liek karsēties fritējamo eļļu, tikmēr pagatavo ķiploku majonēzi. Blenderī liek olu dzeltenumus, pievieno sāli, piparus, saspiestu ķiploku, citronu sulu, izmaisa. Ieslēdz blenderi un, tam strādājot, lēnā strūkliņā pievieno eļļu. Beigās pielej vienu ēdamkaroti karsta ūdens, sablendē.

4

Nokāš tīģergarneles, iemērc mīklā un karstā eļļā fritē, līdz zeltainas.

5

Gatavās garneles liek uz papīra dvieļa, lai atbrīvotos no liekās eļļas. Pasniedz karstas ar ķiploku majonēzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!