zemeņu salsa
Foto: Shutterstock
Neticami saderīga savienība, smaržīga, krāsaina un spridzīga. Zemeņu salāti ar salīdzinoši maigo halapenjo un sarkanajiem sīpoliem piemēroti kā piedeva pie grilētas un ceptas gaļas, bet tos var arī pasniegt vienkārši ar grauzdētu maizīti.
10Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
20 lielas zemenes0.5 sarkanais sīpols saujakinzas lapiņas1 halapenjo pipars1 laims pēc garšasmelnie pipari

Pagatavošana

1

Nelielos gabaliņos sagriež zemenes, sakapā sīpolu, kinzas lapiņas un halapenjo.

2

Ja vēlas mazāk asu salsu, halapenjo izņem sēklas. Izspiež laimam sulu.

3

Visas sastāvdaļas sajauc bļodā, pievieno svaigi maltus melnos piparus. Var pirms pasniegšanas īsu brīdi glabāt ledusskapī (apmēram pusstundu), tikai jāizvēlas trauks, kuru var noslēgt, vai jāpārklāj bļodai pārtikas plēve.

Ja salsu glabās ilgāk kā stundu, tā sāks atsuloties un zaudēt glīto izskatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!