10Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
20 lielas zemenes0.5 sarkanais sīpols saujakinzas lapiņas1 halapenjo pipars1 laims pēc garšasmelnie pipari
Pagatavošana
1
Nelielos gabaliņos sagriež zemenes, sakapā sīpolu, kinzas lapiņas un halapenjo.
2
Ja vēlas mazāk asu salsu, halapenjo izņem sēklas. Izspiež laimam sulu.
3
Visas sastāvdaļas sajauc bļodā, pievieno svaigi maltus melnos piparus. Var pirms pasniegšanas īsu brīdi glabāt ledusskapī (apmēram pusstundu), tikai jāizvēlas trauks, kuru var noslēgt, vai jāpārklāj bļodai pārtikas plēve.
Ja salsu glabās ilgāk kā stundu, tā sāks atsuloties un zaudēt glīto izskatu.
PusdienasVakariņasAss un pikants ēdiensSvaigēšanaĒdieni vegāniemĒdieni veģetāriešiemKinzaLaimsMelnie pipariSarkanie sīpoliZemenesČiliUzkodu mērcesCitas mērcesBez termiskas apstrādes
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit