Bibliotēka Nr1 Jāņu galds - 10
Foto: DELFI

Tuvojoties svētkiem, jaunu garšu meklējumos mūsu ceļš aizveda līdz restorānam "Bibliotēka Nr.1" un šīs vietas šefpavāram Mārim Jansonam, kurš nu "Tasty.lv" lasītājiem piedāvā atspirdzinošu auksto zupu ar svaigām skābenēm un kefīru. Aukstās zupas pamatu sagatavo atsevišķi no piedevām, abas daļas sajaucot pirms pasniegšanas. Ja marinētas bietes būs jau gatavas, zupu varēs pagatavot ļoti ātri.

20Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
ZUPAI:1 lkefīrs saujaskābenes1 ĒKsinepes (līdzena)1 ĒKmārrutki (līdzena) pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari PIEDEVĀM:3 ĒKmarinētas bietes3 ĒKkapāti lociņi3 ĒKsagriezti ripiņās redīsi3 ĒKzaļie zirnīši3 paipalu olas nelielas skābeņu lapiņas pasniegšanai

Pagatavošana

1

Noskalo skābenes un noplūc kātiņus, sagriež smalkāk un liek blenderī. Pievieno sinepes, mārrutkus un kefīru, sablendē.

2

Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus. Liek ledusskapī atdzesēties.

3

Tikmēr sagatavo piedevas. Novāra cietas paipalu oliņas, liek zem auksta ūdens un atdzesē, noloba.

4

Sagriež ripiņās redīsus, sakapā lociņus, izloba zirņus.

5

Katrā šķīvī liek pa ēdamkarotei no katras piedevas, aplej ar atdzesēto zupu un grezno ar olu pusītēm un nelielām skābeņu lapiņām. Pasniedz. Lai labi garšo!

Iepatikās recepte? To noteikti var pagatavot mājās vai doties uz restorānu Bibliotēka Nr.1, lai nobaudītu arī citus šefpavāra Māra Jansona meistarstiķus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!