kalmāri tapas
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Vasarīga un viegli pagatavojama spāņu uzkoda jeb tapa, piemērota pasniegšanai, gaidot pamatēdienu.
20Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
400 gkalmāri2 ĒKmilti eļļa (vārīšanai)1 sīpols1 paprika1 citrons150 mlmajonēze1 ķiploka daiviņa

Pagatavošana

1

Katliņā liek karsēties eļļu fritēšanai. Tikmēr kalmārus sagriež gredzenos, apvārta miltos, liekos miltus nopurinot.

2

Sagatavo platu šķīvi ar papīra dvieli, kalmāru susināšanai.

3

Papriku iztīra un sagriež stērbelēs, sīpolus sagriež gredzenos.

4

Karstā eļļā nelielās porcijās liek kalmāra gredzenus un taustekļus, vāra 1 - 2 minūtes. Liek uz dvielīša nosusināties.

5

Pēc kalmāriem eļļā vāra sīpolus un papriku, liek uz salvetes nosusināties.

6

Lielā šķīvī samaisa kalmārus ar apcepto papriku un sīpoliem, pasniedz ar citrona daiviņām un majonēzi, kurai pievienots rīvēts ķiploks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!