Šāda maizīte noteikti patiks stiprā dzimuma pārstāvjiem, taču arī elegantās dāmas nespēs pretoties tik skaistai un baudāmai uzkodai, kas garšo tikpat labi, kā izskatās, turklāt maizcepuma kraukšķīgums lieliski sader kopā ar mīksto siļķi.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms pagatavo krēmsieru. Nelielā bļodā samaisi krēmsieru kopā ar citronu sulu, sāli un pipariem, līdz iegūta viendabīga masa. Ja vēlies, krēmsieram var pievienot arī sasmalcinātus zaļumus.
Liec vārīties paipalu olas. Vāri 5 minūtes no ūdens vārīšanās brīža. Atdzesē zem aukstas un tekošas ūdens strūklas. Pēc tam nolobi čaumalu un sagriez olas uz pusēm.
Uz sēklu maizcepuma uzsmērē krēmsieru, uzliec siļķes gabaliņus un paipalu olas. Dekorē ar dīgstiem un zaļumiem.
Maizcepumi ir iecienīts skandināvu pārtikas produkts, kas ikdienā tiek lietoti kā alternatīva maizei, tāpēc arī latviešiem, maizes cienītājiem, vērts aizņemties šo gardo paradumu un papildināt ēdienkarti ar trīs dažādu garšu ''Selga NATURE'' maizcepumiem. Selga piedāvā maizcepumus katrai gaumei, gan tiem, kas iecienījuši rudzu maizi, gan tiem, kam labpatīk auzu pārslas, taču šo gardo klāstu papildinājis jauns maizcepumu veids ar dažādām sēkliņām un jūras sāli, tādējādi paplašinot iespējas produkta izmantošanā un arī garšu dažādošanā.
Jebkurš ''Selga Nature'' maizcepumu veids lieliski iederēsies uz bērnu jubileju, draugu ballīšu vai ģimenes viesību galda. Neizmērojami daudz un dažādas iespējas maizcepumu izmantošanai ir arī ikdienā brokastīs, launagā, piknikā vai aizņemtākajās dienās, kad nepieciešams atjaunot enerģiju vai vienkārši palutināt sevi ar ko sātīgu un gardu. Sāļu uzkodu gatavošanā izmanto rudzu maizcepumus vai jaunos maizcepumus ar jūras sāli un sēkliņām, taču dažādu saldo ēdienu meistarošanā noderēs auzu maizcepumi, kas ir itin gardi pat bez piedevām.
''Selga Nature'' maizcepumi fasēti īpaši ērtā un praktiskā iepakojumā, kas pēc atvēršanas saglabā produktu tikpat svaigu, neļaujot tiem salūzt vai sadrupt.