Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms gatavo mērci: pusi no nepieciešamā sviesta izkausē pannā, pievieno sakapātus sīpolus un cep, līdz tie ir mīksti.
Pēc tam pielej vīnu un ļauj tam viegli burbuļot, līdz tā apjoms samazinājies uz pusi. To pašu izdara ar zivs buljonu.
Mērci pēc tam samaļ ar rokas blenderi traukā un piemaisa klāt pārējo sviestu, kā arī saldo krējumu un garšvielas pēc patikas.
Gatavo pārējo maltīti: puravus notīra, nogriež to lapas un sagriež aptuveni centimetru biezās ripiņās. Ber pannā un cep pusē no nepieciešamā sviesta aptuveni 15–20 minūtes, līdz tie ir mīksti.
Pēc tam puraviem pievieno saldo krējumu un tos sutina pannā vēl četras piecas minūtes. Gatavus apkaisa ar garšvielām un noliek traukā vēlākam.
Pannu izslauka, uzkarsē no jauna un liek tajā atlikušo sviestu. Pievieno veselas vai lielos gabaliņos sagrieztas gailenes un cep dažas minūtes.
Spinātus pannā viegli apcep minūti, lai tie izskatītos viegli apvītuši.
Ņem citu pannu, uzkarsē, pievieno tajā eļļu un, kad tā ir karsta, cep pannā mencas filejas gabaliņus aptuveni piecas sešas minūtes uz karstas uguns, līdz zivs virsma ir skaisti apbrūnējusi un tā ir viscaur mīksta.
Vēlreiz uzsilda mērci. Uz četriem karstiem šķīvjiem liek puravus, pēc tam spinātus un sēnes. Pa virsu liek mencas fileju, pārkaisa ar dažām gailenēm un ar karoti pārlej maltītei mērci.
Šķīvi garnē ar sagrieztiem lociņiem.
Lai labi garšo!
Tasty.lv padoms: ja mājās nav baltvīna, mērcei izmanto 300ml buljona. Garšas bagātībai var pievienot nedaudz trifeļu eļļas puraviem – maltīte izdosies vēl garšīgāka!