Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms gatavo falafeles: nokāstus turku zirņus un nokāstas konservētās pupiņas liek blenderī un sasmalcina.
Masai pievieno saspiestas ķiploku daiviņas, Harissa pastu, garšvielas un sasmalcinātus sīpolus. Visu blendē, līdz sastāvdaļas labi samaisījušās.
Pēc tam iemaisa svaigos pētersīļus un koriandru, miltus un plācenīšu masu ledusskapī atdzesē aptuveni 30 minūtes.
Kad tas izdarīts, masu sadala 12 vienādos plācenīšos, kas izrullēti 5-6 centimetru diametrā. Pēc tam tos vēlreiz nedaudz atdzesē un apkaisa ar sezama sēkliņām, viegli tās iespiežot, lai pieķeras.
Pannā uzkarsē pavisam nedaudz eļļu un cep falafeles trīs minūtes no katras plācenīša puses, līdz tie ir kraukšķīgi un zeltaini. Uz pannas vienlaikus cep aptuveni pusi no visiem plācenīšiem, lai tos viegli varētu apgriezt.
Gatavos plācenīšus nosusina uz virtuves dvieļa. Tortiljas uzsilda uz pannas vai mikroviļņu krāsnī (ja izmanto pasniegšanai).
Falafeles liek tortiljās vai uz grauzdiņiem, pa divām uz vienas maizītes, pievieno salātlapas un humusu, kā arī šķēlītes sagrieztu sīpolu un apceptu papriku.
Lai labi garšo!