Sastāvdaļas
Pagatavošana
Liek karsēties cepeškrāsni uz 220°C. Nomizo un šķēlēs sagriež ķiplokus. Notrauš rozmarīna zariņiem lapiņas. Nomizo kartupeļus un burkānus, tos sagriežot palielos gabalos. Sīpolus sagriež daiviņās.
Sagatavo jēra stilbu, ar asu naža galu durot virskārtā nelielu iegriezumu, katrā ieliekot gabaliņu ķiploka un dažas rozmarīna lapiņas. Bagātīgi apkaisa ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem.
Kartupeļus, burkānus un sīpolus liek cepamās pannas apakšā, samaisot ar divām ēdamkarotēm eļļas. Pa virsu liek jēra stilbu (ja ir restītes, tās paliek zem gaļas). Stilbu iesmērē ar eļļu.
Liek pannu karstā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes. Pēc tam krāsns temperatūru samazina līdz 180°C un turpina cept 45-60 minūtes. Kad gaļa mīksta, stilbu izņem no krāsns un vaļīgi ietin folijā, ļauj tam atpūsties 20 minūtes. Toties dārzeņus liek atpakaļ krāsnī un turpina cept apmēram 15-20 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini un kraukšķīgi.