Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lielā pannā uzkarsē sviestu un eļļu un liek tajā vistas kājiņas ar ādas pusi uz leju. Cep aptuveni piecas minūtes uz vidējas uguns, lai apbrūninātu ādiņu. Kad viena puse apcepta, vistas kājas griež otrādi un apcep vēl piecas minūtes. Pēc tam ņem laukā no pannas.
Pannā ber sakapātu sīpolu un cep aptuveni 5-7 minūtes, līdz sīpola gabaliņi ir mīksti un caurspīdīgi.
Vistas kājas liek atpakaļ pannā pie sīpoliem un pievieno baltvīnu. Pannai uzliek vāku un sutina vistu 25-30 minūtes, līdz brīdim, kad vistā iedurtais virtuves piederums neparāda, kā no tās gaļas tek sulas.
Vistas kājiņas ņem laukā no pannas un karsē baltvīna mērci tik ilgi, līdz tās apjoms samazinājies uz pusi un izveidojusies mērces konsistence.
Pievieno saldo krējumu, vīnogas un sāli un piparus pēc patikas.
Mērci vāra tik ilgi, līdz tā ir viegli sabiezējusi, pēc tam vistu liek atpakaļ pannā un pasniedz.
Labu apetīti!