Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms vāra buljonu:
Zivi notīra, izņem asakas un sagriež filejas gabalos. Filejas atliek malā, bet zivs zivs atgriezumus liek katlā.
Sasmalcina sīpolu un purava zaļo daļu un apcep tos nelielā eļļas daudzumā kopā ar ķiplokiem ar visu mizu un lauru lapām.
Pārlej puravu un ķiploku maisījumu zivs atgriezumiem, pievieno ūdeni un sāli. Uzvāra, līdz virums sāk burbuļot, tad samazina liesmu un vāra, līdz puse šķidruma ir iztvaikojusi. Buljonu izkāš caur sieru un pēc garšas pievieno piedevas zivij un terijaki mērci.
Gatavo zupu: sagriež puravu un burkānus puscentimetru biezās ripiņās un apcep pannā kopā ar sakapātu sīpolu.
Pievieno saknes buljonam un vāra 15 minūtes. Sagriež zivs filejas gabaliņos, liek bļodā un pārlej ar karsto buljonu (neuztraucieties — zivs pagatavosies karstajā šķidrumā!).
Saputo krējumu, pievieno kardamonu vai baltos piparus un pasniedz kopā ar zupu un garšaugiem. Apgrauzdē maizi sviestā un bauda kopā ar zupu!