Sastāvdaļas
Pagatavošana
Katlā ielej aptuveni divas ēdamkarotes no nepieciešamās olīveļļas. Pievieno sagrieztus puravus un sasmalcinātu sīpolu un visu apcep piecas minūtes.
Pievieno pārējo olīveļļu un saldos kartupeļus (nomizoti un sagriezti kubiņos). Apmaisot cep aptuveni trīs minūtes.
Dārzeņiem piejauc kuminu un kurkumu, kā arī sāli un piparus pēc garšas, un visu pārlej ar 900 ml karsta buljona, un gaida, kad šķidrums sāks vārīties.
Plīts uguni pagriež uz mērenu un dārzeņus vāra 15–20 minūtes.
Pēc tam zupai pievieno nokāstus turku zirņus un vāra vēl piecas minūtes.
Kad zupa gatava, to sablendē blendera krūzē vai ar rokas blenderi turpat katlā.
Lai zupa nebūtu tik bieza, to pārlej atpakaļ katlā un pievieno vēl buljonu, tik daudz, līdz iegūta vēlamā konsistence.
Krēmzupu lej bļodiņās, pārkaisa ar sēkliņām un grauzdiņiem.
Lai pagatavotu grauzdiņus: cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.
Nelielā cepamajā traukā vai pannā lej eļļu un liek veselas, taču viegli saspiestas ķiploku daiviņas. Trauku liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.
Kamēr trauks ar ķiplokiem un eļļu karsējas, maizi sagriež nelielos kubiņos. Pēc tam kubiņus apvārta karstajā eļļā.
Cepamo trauku ar grauzdiņiem liek cepeškrāsnī un cep 10–15 minūtes, līdz tie ir zeltaini.
Lai labi garšo!