Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo mērci: sakapātu sīpolu ber nelielā katliņā vai pannā, pārlej ar zivs buljonu un ļauj sākt vārīties. Gatavo tik ilgi, līdz buljons koncentrēti samazinājis savu apjomu vairāk par pusi.
Pievieno mērcei saldo krējumu un karsē pāris minūtes. Pēc tam noliek malā.
Kamēr mērce gatavojas, zivi apvārta miltos, kam pievienoti pipari un sāls.
Pusi no nepieciešamā sviesta izkausē pannā. Zivs filejas cep aptuveni divas minūtes no katras puses.
Apceptās zivs filejas noņem no pannas. Izkausē pannā atlikušo sviestu un dažas minūtes tajā apcep zirņus.
Pēc tam katliņā, kurā pagatavota mērce, saplucina skābeņu lapas un uzsilda mērci atkārtoti. Pēc tam mērci izkāš traukā.
Saplucina otru pusi skābeņu lapu un pievieno pannai, kurā ir zirņi, apber ar cukuru, sāli un pipariem. Zivs filejas liek pannā pie zirņiem un visu aplej ar buljona mērci.
Maltīti pasniedz, kamēr vēl silta. Kā piedevas var pagatavot arī vārītus kartupeļus.
Labu apetīti!