Kate Prihodko, Katie.lv
Nevienam nav noslēpums, ka man ļoti garšo garneles. Un es tās gatavoju bieži. Viens no iecienītākajiem pagatavošanas veidiem - vokpannā. Visbiežāk izvēlos rīsu nūdeles, jo tās ir "vieglākas", turklāt nesatur kviešu miltus un ir ļoti garšīgas.

Lai ēdiens nebūtu smags, izvēlos četrus pamatproduktus. Pēdējā laikā esmu ļoti iecienījusi cukurzirņu pākstis - tās ēdienam piešķir svaigumu un brīnišķīgi kraukšķ! Bet cukīni... Gatavojot vok, es vienmēr tos pievienoju. Galvenais - nepārcept, lai cukīni nekļūtu mīksts un biezeņveidīgs.

Bet nu pie darba!

10Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

rīsu nūdeles tīģergarneles cukurzirņi cukīni ķiploki sezama eļļa sojas mērce sezama sēkliņas melnie pipari

Pagatavošana

1

Nūdeles pagatavo atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma. Pēc tam labi noskalo ar ūdeni, lai tās nesalīp.

2

Pannā sakarsē sezama eļļu, pievieno ķiplokus (sasmalcinātus ar ķiploku spiedi), sezama sēklas un garneles. Cep minūti, maisot, lai ķiploki nepiedeg, jo tad tie kļūs rūgti.

3

Pievieno sagrieztas zirņu pākstis, cukīni un melnos piparus, samaisa. Cep dažas minūtes.

4

Pievieno nūdeles, visu kārtīgi samaisa. Pievieno eļļu un sojas mērci - tik daudz, cik pašam garšo (lai nav pārāk sāļš).

5

Liek nūdeles trauciņos, dekorē ar sezama sēklām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!