Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo mērci: Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.
Uz cepamās pannas izbārsta riekstus un cep aptuveni 10 minūtes. Riekstus atdzesē un raupji sasmalcina.
Traukā sajauc visas pārējās mērcei nepieciešamās sastāvdaļas – sasmalcinātu Šalotes sīpolu, čili, saspiestu ķiploka daiviņu, ingveru, brūno cukuru, zivju mērci, sezama eļļu, laima miziņu un sulu.
Pēc tam sasmalcina nelielu daļu no visa nepieciešamā koriandra un pievieno mērcei. Atlikušo koriandru pataupa vēlākam. Mērci kārtīgi samaisa.
Uzkarsē vokpannu. Liellopa steika gabaliņu apsmērē ar eļļu un cep uz vidējas liesmas aptuveni 2-3 minūtes. Steiku apgriež otrādi un apcep vēl divas minūtes.
Steika gabaliņu pēc tam izņem no pannas, ietin folijā un atstāj atpūsties uz 5-10 minūtēm.
Pannā ielej vēl nedaudz augu eļļu, un maisot apcep sarkanās paprikas gredzenus. Pievieno sagrieztus sīpollokus un dārzeņus (papriku, pupiņas, burkānu strēmeles, šampinjonus), un veikli maisot, apcep.
Pēc tam vokpannā lej mērci, kārtīgi uzkarsē, un pievieno olu nūdeles. Ļauj viscaur apcepties un kļūt mīkstām.
Steiku sagriež smalkās strēmelēs. Nūdeles ar dārzeņiem vienlīdzīgi sadala starp četriem karstiem šķīvjiem, pa virsu liekot steika strēmelītes. Visu garnē ar svaigām koriandra lapiņām.
Labu apetīti!