Sastāvdaļas
Pagatavošana
Katliņā liek olas, uzlej udeni un liek karsēties. Kad ūdens vārās, olas noņem no uguns, katliņam uzliek vāku un ļauj tām atpūsties 10 minūtes. Pēc tam olas noskalo aukstā ūdenī, lai tās būtu vieglāk nolobīt. Starp citu, jo vecākas olas vārīsi, jo labāk tās lobīsies.
Kad olas var noturēt rokās, tās noloba un pārgriež uz pusēm, izņemot dzeltenumus un tos liekot bļodiņā, bet baltumu laiviņas kārto uz servējamā šķīvja.
Dzeltenumus liek vidēji lielā bļodiņā un ar dakšiņu saspaida. Pievieno majonēzi, sinepes, baltvīna etiķi, svaigi maltus melnos piparus un visu samaisa. Ja nepieciešams, pēc garšas pievieno sāli.
Ar karotīti liek pildījumu olu baltumos, kas vēlas, asumiņam uzkaisa nelielu šķipsniņu Kajēnas piparu. Katrā olas pusītē iegulda vienu olīvu. Atlikušās sešas olīvas pārgriež gareniski uz pusēm un vēlreiz gareniski uz pusēm.
Pēc tam katru ceturtdaļu sagriež smalkās stērbelītēs, izgatavojot katram zirneklim astoņas kājas. Pasniedz!